Matti Lintulahti

Kultainen Venla -gaala palkitsee taas Suomen parhaat tv-ohjelmat. Sarjassa Paras Lifestyle -ohjelma kolmen finalistin joukossa on firmassamme Kubossa työskentelevän visualistin Rikard Lasseniuksen tuottama Stugor, jossa mökkeilyä vastustava Kasper Strömman seikkailee Suomessa ja  selvittää miksi suomalaiset rakastavat kesämökkejä ja miksi mökkeily on kuin huumetta meille suomalaisille.
Rikard Lassenius on kokenut graafikko, animaattori ja tuottaja, ja vahvistaa Kubossa niin visuaalisen suunnittelun kuin liikkuvan kuvan osaamista.
TV-ohjelmien ja video-sarjojen visuaaliseen kokonaissuunnitteluun ei Suomessa panosteta Rikardin mielestä tarpeeksi. Stugor-ohjelman tuottajana hän pystyi itse graafisena suunnittelijana vastaamaan koko tv-ohjelman visuaalisesta ilmeestä, jota on kiitelty.
Venla-gaalassa Paras Lifestyle -ohjelma sarjan voitosta kamppailevat Yle Femmalle tuotetun Stugorin lisäksi Sukulan suojatit (Nelonen) ja Volga 30 päivässä (Yle Teema).

Lue lisää Stugor-ohjelmasta ja sen tekemisestä

Katsojalle aikaa katsoa (Journalisti)
Kasper Strömman kiertää tuhansien kesämökkien maata (Yle.fi)
Stugor-ohjelma Yle Areenassa

Venla-gaala Yle Arenassa

Katso vuoden 2016 parhaat tv-ohjelmat suorassa Venla-gaalan lähetyksessä Kansallisoopperasta. Juontajana Ali Jahangiri ja house-bändinä Don Johnson Big Band. Perjantaina 13.1. klo 20:00 Yle TV2 ja Yle Areena: http://areena.yle.fi/1-3785287
Kuva: Onion / Mikko Kelloniemi