Matti Lintulahti

Tunnustan. Pidän todella paljon yhdestä asiakasjulkaisusta, niin sen kerran vuodessa tulevasta yli 100-sivuisesta printistä kuin verkkosivustosta. Luulenpa että jokaisella meistä on asiakasjulkaisujen joukossa oma salainen suosikki. Nyt kerron omasta henkilökohtaisesta suosikistani.
Minun oma suosikkini Suomen parhaaksi asiakasjulkaisuksi on Nietos, Rukan ja Pyhän laskettelukeskusten pohjoisesta elämäntavasta kertova laskettejulkaisu. Nietos kerran vuodessa ilmestyvänä painettuna lukupakettina ja netissä olevana laskettelutietona korvaa nykyisin täysin muut suomenkieliset laskettelujulkaisut omassa käytössäni.
Miksi sitten Nietos on minun suosikkini ja osuu minuun? Tässä seitsemän syytä.

  1. Julkaisun artikkelit ovat näkökulmiltaan erittäin kiinnostavia ja erittäin hyvin tehtyjä.
  2. Jutut on journalistisesti hyviä ja ajankohtaisia. Luin esimerkiksi ensimmäisenä Nietoksesta, että fleece-vaatteista irtoaa pesussa pieniä muovipartikkeleita, jotka päätyvät luonnonkiertoon ja eliöiden harharavinnoksi.  Tämän jälkeen tieto päätyi vasta esimerkiksi HS:n uutiseksi.
  3. Julkaisun valokuvat ja videot ovat loistavia.
  4. Printissä on paljon luettavaa. 112 sivuun mahtuu paljon asiaa ja tarinaa, ja myös hyviä mainoksia tuotteista ja asioista, joista olen kiinnostunut.
  5. Käyn joka vuosi Rukalla, joten saan lehdestä tarpeelliset uutiset laskettelukeskuksen kehittymisestä. Itse asiassa Suomen pohjoisen laskettulukeskuksista en juuri muualla ole käynytkään kuin Rukalla ja Pyhällä. Meillä on suhde, jota hyvä asiakasviestintä syventää, tunnustan.
  6. Julkaisussa on toki Rukan ja Pyhän asiakasviestintää ja mainontaa, mutta vain vähän eli juuri sopivasti.
  7. Nietos tehdään kaltaisilleni ihmisille, laskettelusta ja pohjoisen elämäntavasta kiinnostuneille. Fokus ja kohderyhmä ovat erittäin selkeät ja sisällön laatu erinomaista. Lisäksi jakelu on kunnossa. Lehti postitetaan Rukan ja Pyhän laskettelukeskusten kausikortin ostajille ja lehden erikseen haluaville. Lisäksi lehteä on saatavissa Rukalla ja Pyhällä muutamissa paikoissa. Verkossa Nietos tavoittaa kaikki kiinnostuneet.

Nämäkin seitsemän syytä jo riittäisivät, mutta henkilökohtainen suhteeni Rukaan tekee Nietoksesta vieläkin kiinnostavamman minulle. Olen oppinut laskettelemaan Rukalla, työskennellyt hiihdonopettajana ja yhtenä talvena hiihtopummin tapaisena lasketellut noin 160 laskettelupäivää.
Nietoksesta kannattaa ottaa mallia sisältömarkkinoinnin tekemiseen. Nietoksen uusimman lehden ja vanhat lehdet voi lukea Nietos.fi-verkkopalvelusta, josta löytyy lehden arkisto, blogeja ja paljon hyviä videoita sekä myös hyvää infoa.