Jarmo Hovinen

Riisutaan naamiot. Heitetään natsat, tittelit ja muut liirumlaarumit nurkkaan. Laitetaan kuoriasu päälle ja kengät jalkaan. Kävellään yksi kokonainen päivä yhdessä. Uskaltaisitko? Me uskalsimme kerran. Kukaan meistä ei ollut tehnyt sitä aikaisemmin. Emme etukäteen tienneet, mitä kaikkea hyvää tapahtuisi.
Päivän pituisella kävelyllä ehtii tutustumaan ihmisiin todella hyvin. Kaikki turhat roolit ja manööverit katoavat pois. Olet omana itsenäsi muiden samanlaisten ihmisten keskellä. Keskustelut, puheensorina, uudet tuttavuudet ja hyvä fiilis täyttävät ilman. Maailma on erilainen kävelijän silmin.
Itse olen omasta oppinut ihmisistä ja itsestäni todella paljon kävelyjemme aikana. Uskon, että mikäli olisimme aidosti lähempänä toisiamme, niin kotona kuin työpaikalla, niin ehkä silloin voisimme myös auttaa ja saada apua ennen kuin on liian myöhäistä.

Ota riski ja lähde mukaan

Järjestämme nyt Helsingissä kolmatta kertaa Movember-kävelyn, aidon kohtaamisen ihmisten kesken.  Ensimmäisellä kerralla meitä oli kaikkiaan 30.  Viime vuonna kävelyymme osallistui kaiken kaikkiaan 60 ihmistä.
Tervetuloa mukaan lauantaina 5.11. klo 9:00 lähtien tutustumaan uusiin ihmisiin ja kävelemään noin 38 kilometriä. Tänä vuonna patikoimme Helsingin rautatieasemalta Itä-Helsinkiin kauniita rantoja pitkin aina Vuosaaren perukoille asti.
Tapahtuma on osa marraskuun Movemberia, jossa kerätään rahaa eturauhassyövän tutkimukseen ja tietoisuuden lisäämiseen. Haastamme sinut ja kaikki muut kävelemään ja tukemaan Movemberia 1 € / kävelty kilometri.

Mistä kaikki sai alkunsa?

Taustalla kävelyymme oli isäni kuolema eturauhassyöpään. Koin, että minun piti tehdä jotain. Vaikka isäni kuolemasta puhuminen oli minulle todella vaikeaa, niin puhuin asiasta työkavereilleni.  Onneksi meillä töissä on avoin kulttuuri ja asioista voi keskustella aidosti.
Oma isäni ei asioista puhunut. Siinä vaiheessa, kun mies ottaa oireet esille, on monesti jo liian myöhäistä. Näin kävi myös omalle isälleni. Me päätimme työkavereiden kanssa tehdä jotain tietoisuuden lisäämiseksi eturauhassyövästä, joka on suomalaisten miesten yleisin syöpä – yhtä yleinen kuin rintasyöpä naisilla. 5000 miestä sairastuu tautiin vuosittain. Suurin osa tapauksista on hoidettavissa, mikäli tauti vain havaitaan ajoissa. Siksi kävelemme taas marraskuussa.