Leena Filpus

Tanja Harjuniemi aloitti Kubolla osaviikoisena tuottajana ja toimittajana helmikuussa. Generalistiksi itseään tituteeraavalla Harjuniemellä on vahvaa kokemusta muun muassa ammattijärjestöjen viestintä- ja kehitystehtävistä sekä yrittäjänä.

Hienoa saada sinut joukkoomme, Tanja! Sinulla on monipuolisesti työkokemusta viestinnäntekijänä ja yrittäjänä. Kerro itseäsi hissipuheen verran.

Olen kokenut viestinnän, kehittämisen ja markkinoinnin generalisti. Käytännössä teen mitä toimeksianto vaatii: Vahvuuteni ovat kirjallisessa viestinnässä sekä erityisesti organisaatioiden kehittämistehtävissä. Olen vuokra-asiantuntija, jonka voi palkata yritykseen tarvittaessa vuokrajohtajien tapaan.

Viimeiset kymmenen vuotta olen ollut yrittäjänä mieheni kanssa perustamassamme Valuehammerers-yrityksessä. Kotipaikkamme on Suomi, tukikohtamme on Balilla Indonesiassa ja työmaana Kaakkois-Aasia. Korona pisti maiden rajat kiinni, joten tulimme mieheni kanssa takaisin Suomeen. Tarkoitus on palata kesäkuussa takaisin Balille ja jatkaa yrittäjänä.

Onpa kiinnostavaa! Ketkä ovat asiakkaitanne?

Pääasiassa Kaakkois-Aasiassa toimivat suomalaisyritykset ja yhteisöt, Business Finland sekä suomalaiset mediat, kuten Kauppalehti. Teemme juttuja Kaakkois-Aasian taloudesta ja työmarkkinoista Suomeen. Lisäksi teemme juttuja ja videoita suomalaisten ammattijärjestöjen solidaarisuushankkeista. Hankkeet tukevat paikallisten ammattiliittojen koulutus- ja kehittämistoimintaa.

Mitä odotuksia sinulla on kevään Kubo-pestistäsi?

Tykkään paneutua asioihin ja tehdä monenlaista. Olen vielä vähän odottavalla kannalla, mitä kaikkea pääsen tekemään, miten hyödyntämään osaamistani ja mitä uutta voisin oppia. Odotan, että Kubo pystyy ottamaan minusta kaikki tehot irti kirjoittajana ja tuottajana, ja saan samalla itse tutustua sisältö- ja viestintätoimistojen maailmaan. Freelancerina sitä ei pääse samalla tavalla sisälle.

Olen tehnyt tämän Suomi-breikin aikana lyhyitä pestejä myös muille yrityksille ja järjestöille. Ne jatkuvat Kubo-pestin ohessa.

Palataan vielä Balille. Mikä sai teidät aikoinaan myymään asuntonne ja tavaranne Suomessa ja lähtemään maailmalle?

Halusimme kokeilla siipiemme kantavuutta täysin uudessa ympäristössä tilanteessa, jossa toimeentulo piti hankkia itse. Ja olemme huomanneet siipien kantavan, meillä on toimiva bisnesidea: keräämme samasta maasta tai alueelta viikon, parin mittaisen reissun aikana tehtäviä juttukokonaisuuksia eri asiakkaille. Samalla tulee nähtyä Kaakkois-Aasiaa monipuolisesti.