Jarmo Hovinen

Olen näiden puolentoista vuoden yrittäjyyden aikana oppinut yritystoiminnasta ja pk-yritysten haasteista enemmän kuin olisin ikinä voinut kuvitella tai mitä opin isossa korporaatiossa. Tämä on ollut parasta aikaa työelämässäni.
Samalla olen menettänyt uskoni isoihin. En enää usko siihen, että tänään isoina pitämämme yritykset tulevat pelastamaan Suomea. Ehkä muutama ketterä yritys siihen pystyy, mutta uskon Suomen voima on muualla. On ollut hienoa huomata, että pinnan alla kuhisee.
Eikä kuhina keskity vain kasvuyrityksiin ja niin muodikkaisiin startuppeihin, vaan ihan tavallisiin pk-yrityksiin. Uskon nyt, että nimenomaan pk-yritykset on Suomen kasvun ja menestyksen moottori. Miksi näin?
Palataan historiaan hetkeksi. Suurten yritysten liiketoiminnassa nähdään päivittäin mitä suurimpia virheitä ja virheinvestointeja tai kyvyttömyyttä tehdä investointeja lainkaan. Miksi näin?
Työskentelin yli 25 vuotta erään ison suomalaisen mediayhtiön palveluksessa. Suurimpia haasteita ja esteitä, mitä itse koin koko ajan, että asiat eivät menneet eteenpäin. Pääsääntöisesti hommat saatiin liikkeelle vasta sen jälkeen, kun kyseinen trendi oli pyyhkäissyt Suomiäidin käsivarren ohitse. Monilla oli todella hyviä ideoita, jotka juntattiin alas, koska se ei sopinut pirtaan. Samalla myönnän, että olin myös itse tekemässä näitä päätöksiä.
1990-luvun lopussa lanseerasimme silloiselle johdolle yhteisölliset palvelut, jotka liittyivät ihmisten matkustamiseen ja harrastuksiin. Ei lähtenyt se projekti lentoon meillä Suomessa; rapakon toisella puolella kyllä. Tuolloin olisimme voineet olla parhaimmillaan muuttamassa markkinaa, luutuneita käsityksiä ja käytäntöjä. Toisin kävi. Ei ollut uudella yhteisöllisellä jutulla paikkaa strategiassa, eivätkä ihmiset kuulemma halunneet olla yhteisöllisiä verkossa.
Isojen organisaatioiden ongelmana on tottumus ja byrokratia. Vanhat pinttyneet kaavat, jotka tiedostamalla pystyy kyllä toimimaan. Näin on aina toimittu, ei tule onnistumaan, kokeilin tuota viisi vuotta sitten ja ei toiminut silloinkaan. Tottumus on liian vahva, sitä ei voi rikkoa ja pelko on liian suuri.
Suurin yksittäinen syy uusien ideoiden toteuttamiselle löytyy pelosta. Pelätään sitä, että saatetaan menettää, jotain mitä ollaan saavutettu. Pelätään, että jos en enää pysty, en kykene. Ei uskalleta tehdä päätöksiä ja kantaa vastuuta. Kun ei tehdä mitään, ei tehdä virheitäkään.
Miksi sitten pk-yritykset olisivat yhtään erilaisempia? Totta kai sama tottumusten mukanaan tuoma pelko löytyy niistäkin, mutta pk-yrityksissä omistajat ja johto ovat valmiimpia. Itse olen löytänyt neljä syytä miksi pk-yrityksissä kuhisee ja miksi pk-yritykset voivat pelastaa Suomen.

1. Päätöksenteko etulinjassa

Pk-yrityksissä omistaja ja johto ovat etulinjassa. He keskustelevat asiakkaiden kanssa ja kuuntelevat asiakkaita päivittäin. Päätöksenteko tapahtuu nopeasti.

2. Turha byrokratia poistettu

Pk-yrityksissä puuttuu sisäinen valtataistelu, joka isoissa korporaatioissa on liiankin tuttua. Väitellään ja kinastellaan asioista, kyllä, mutta hommat suunnitellaan ja toteutetaan ilman hallinnollista jäykkyyttä.

3. Selkeä tekemisen meininki

Organisaatiot ovat matalia ja tekemisen meininki löytyy assistentista ja asiakaspalvelijasta yrityksen johtoon ja omistajiin asti. Pieni koko tuo tiimihengen, joka yhdessä saa aikaan parhaimmillaan tekemisen meiningin.

4. Halu saavuttaa asioita ja halu tehdä muutoksia

Pk-yrityksistä löytyy halua tehdä asioista, viedä asioita eteenpäin, saavuttaa tavoitteita ja halua tehdä muutoksia. Ja tätä halua löytyy kaikkialta yrityksessä.
Tällaisten pk-yritysten kanssa työskentelen ja haluan työskennellä. Silloin työelämä on parasta!