Jarmo Hovinen

Uskomme, että välittämisen pitää olla aitoa

Näin vuoden vaihtuessa on hyvä pysähtyä miettimään oman yrityksemme, Kubon, tarinaa. Perustamisestamme on jo yli neljä vuotta ja tämä on ollut jatkuvaa kasvun aikaa. Haastavinta ei ole ollut myynti tai uusien asiakkaiden löytäminen vaan uusien, juuri meille sopivien tekijöiden löytäminen.
Alusta lähtien arvot, välittäminen ja yrityksemme tapa toimia on ollut meille tärkeää. Siksi pelkkä osaaminen ei ole koskaan ollut riittävä peruste palkkaamiselle. Meille on aina ollut tärkeää löytää sellaisia osaajia ja tekijöitä, jotka sopivat tiimiimme, rakentavat kokonaisuutta eteenpäin, uskovat arvoihimme ja haluavat välittää niin tiimin toisista jäsenistä kuin asiakkaistammekin.
Mihin sitten uskomme? Uskomme siihen, että välittämisen pitää olla aitoa. Kohtelemme kaikkia tasapuolisesti, läpinäkyvästi ja tasa-arvoisesti. Meillä keskustellaan asioista suoraan ja kaikesta sovitaan yhdessä. Meillä ei ole kiinteää työaikaa tai läsnäolopakkoa. Sen sijaan meillä on yhteiset vapautta ja vastuuta korostavat pelisäännöt, joiden pohjalta toimimme, asiakkaidemme parasta ajatellen. Luottamus korostuu tekemisissämme.

Yhteisestä hyvästä voi myös jakaa

Meitä on tänään jo yli kymmenen. Meille kaikille on tärkeää, että jaamme hyvää myös muille. Emme tee kaikkea itse, vaan pyrimme työllistämään mahdollisimman monta osaajaa: kirjoittajia, kuvaajia, animaattoreita, visualisteja, tutkijoita, analyytikoita ja koodaajia. Laskin, että kuluneena vuonna olemme työllistäneet yli 80 henkilöä eri asiakkuuksissa ja projekteissa. Onnistumisista iso kiitos kuuluu meidän älyttömän hienolle ydintiimille, joiden kanssa on maailman hienointa työskennellä. Kiitos siis Aurora, Elise, Iina, Jukka, Hanna, Hannu, Matti, Markus, Leena, Linda ja Rikard.
Hyvän tekemiseen kuuluu myös itsemme peliin laittaminen. Keväällä jaoimme iloa munkkien, glögin ja rupattelutuokien merkeissä ohikulkijoille Temppeliaukion kirkolla. Samassa hengessä kävimme ilahduttamassa Töölön palvelukodin asukkaita. Kaikki nämä kohtaamiset ovat tärkeitä. Syksyllä toteutimme Move-kävelyn, johon osallistui 30 ihmistä. Kävelyn tulot lahjoitimme lyhentämättöminä Syöpäsäätiölle. Joululahjoihin ja kortteihin varatut rahat olemme antaneet vähävaraisille ja kriisin kokeneille lapsiperheille Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n kautta.

Kiitos kuuluu mahtaville asiakkaillemme

Meillä on ollu suuri ilo auttaa ja palvella näiden neljän vuoden aikana mahtavia ja hienoja asiakkaita. Osalle heistä olemme tehneet pienen keikan, osalle isompia projekteja ja osa heistä on jatkuvia asiakkaitamme. Kaikista heistä olemme halunneet ja haluamme pitää hyvää huolta, niin pienistä kuin suurista: A. Kasten Oy, Alfred Kordelinin säätiö, Audimat Oy, Baltic Yachts Oy, Elisa Oyj, Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO ry, Finanssiala ry, Forum Virium Oy, Genelec Oy, Governia Oy, Growflow Kasvuvirta Oy, Hartwall Capital Oy, Helsingin yliopisto, I-Mediat Oy, Innokampus Oy, IROResearch Oy, JBE Finland Oy, Juhlapesu Oy, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Keskisuomalainen, Kontulan Huolto Oy, Korkeasaari, Libris Oy, LLC Reklamotiv, M2-Kodit, Markkinointi-instituutti, Mandala Travel Oy, Medialiitto ry, Metsäkustannus Oy, Norvital AS, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Other Group Oy, P2S Media Group Oy, Pearco Oy, PS-kustannus Oy, Procom, Pylon Rakennus Oy, Pylon Talotekniikka Oy, Receptum Oy, Sairaala KL Oy, Salon Seudun Sanomat Oy, Sanomalehti Keskipohjanmaa, Sanomalehtien Liitto ry, Silmäasema Oy, Silmäsairaala Fennica Oy, Sisters & Company Oy, Smartum Oy, SP-Paino Oy, SPN Publishing House, Suomen kirjastoseura ry, Suomen Museoliitto ry, Suomen Yrittäjien Sypoint Oy, Suomen Yrittäjät ry, Syöpäsäätiö, Talotekniikka-10 Oy, Teollisuustaiteen Liitto Ornamo, Valio Oy, Upviser Oy Venäjän Rautatiet, Walter ry., Woltti Group, Y-Säätiö
Iso kiitos ja kumarrus kaikille teille, jotka olette jollain tavalla olleet Kubon matkassa mukana. Mahtavia tyyppejä olette kaikki ja teidän kanssanne on aivan huippua työskennellä.
Parasta tässä työssä on asiakkaiden suusta kuultu: “Kiitos, kun olette olemassa!” Se vetää nöyräksi, mutta hyvällä ja kivalla tavalla.
Hyvää joulua ja menestystä vuoteen 2018
Toivottaa Jarmo ja muut kubolaiset