Linda Mustakari

Hyppään pää edellä veteen. Kubolaiset ovat varmistaneet, ettei pohjassa ole isoja kiviä, joihin voisin pääni lyödä. Ohjaavat minua ja kertovat mistä kohtaa on turvallista ponnistaa. Mutta antavat minun kuitenkin hypätä itse. Noustessani vedestä käydään yhdessä läpi mikä hypyssä onnistui ja millä tavoin hyppyä voisi parantaa. Uusi hyppy ja uusi tsekkaus. Tätä kuviota toistetaan kunnes lopulta hyppy on onnistunut.
Päätin vähän yli kolmekymppisenä seurata unelmiani ja intohimojani ja vaihdoin alaa. Kaupallinen ala kvartaaleineen ja excelin pyörittämisineen vaihtui luovaan alaan. Syksyllä aloitan tekstisuunnittelijan opinnot Markkinointi-instituutissa ja päätin tämän kesän käyttää jo käytännön harjoittelussa. Onni potkaisi ja sain unelmieni harjoittelupaikan luovasta suunnittelutoimisto Kubosta. Kubolaisten pitkä kokemus ja vankka ammattitaito journalismin parissa rohkaisi tekemään hakemuksen. Koska kirjoittaminen on suurin intohimoni, halusin päästä tekemään sitä käytännössä.
Sisältöstrategian ja -suunnittelun pariin pääsin heti. Olen päässyt tekemään oikeita töitä oikeille asiakkaille. Kirjoittamaan, järjestelmään kuvauksia, ideoimaan somekampanjoita. Minut on otettu heti tekemiseen mukaan ja minuun on luotettu. Uskottu, että pystyn ja tuettu kun olen tukea tarvinnut. Olen mä kahviakin keittänyt, mutta ei mua selkeästikään sen takia tänne harjoitteluun palkattu. Ja se jos joku tuntuu tosi hyvältä.
Kubon työskentelytapa on hyvin erilainen verrattuna kaupalliseen alaan. Luova prosessi voi vaikuttaa ja usein onkin kaoottinen. Mutta kaaoksesta syntyy uusia ideoita, näkökulmia ja sisältöjä. Olen herännyt hymy huulilla viimeisen kuukauden, laulanut ääneen bussissa matkalla töihin, tehnyt hommia iltaisinkin. Ihan vaan siksi koska kaikki mitä saan Kubolla tehdä on todella mielenkiintoista ja inspiroivaa.
Tähän hyppyyn kannatti ponnistaa.
Linda Marttunen on Kubon uusi harjoittelija. Hän tekee kaikkea, mitä hyvien sisältöjen tekeminen edellyttää. Kubolaiset valitsivat Lindan joukkoonsa kymmenien erinomaisten hakijoiden joukosta. Linda teki vaikutuksen paitsi reippaalla otteellaan myös uskalluksellaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Lindan kokemus kaupalliselta alalta exceleineen ja pitkä bloggaajatausta ovat jo tuoneet tehoja asiakkaillemme. Tiimimme on yhtä vahva kuin sen jokainen jäsen. Jälleen olemme yhden kubolaisen verran vahvempi.