Matti Lintulahti

Mitä Varusteleka, Apple, Intel ja Vice voivat opettaa meille, miten erinomaiset videot vaikuttavat? Kokosimme yhteen kolme erilaista videota, jotka näyttävät visuaalisen tarinankerronnan suuntaa maailmalla ja Suomessa. Suosittelemme: kannattaa katsoa ne kaikki.
Aloitetaan vaikka Suomesta tuoreella esimerkillä.

Case Varusteleka & Arnold Schwarzenegger

Varusteleka julkaisi perjantaina 19.9. elokuvallisen videokutsun toimintaleffojen tähdelle Arnold Schwarzeneggerille. Hetkessä videosta tuli suosituin Varustelekan video, kolmessa päivässä yli 300 000 katselukertaa, ja levisi maailmalla. Miksi? Koska

  1. Varusteleka tarttui ajankohtaiseen hetkeen (Schwarzenegger on tulossa Suomeen lokakuussa puhumaan Nordic Business Forumiin),
  2. työntekijät laittoivat itsensä ja persoonansa peliin hauskalla tavalla,
  3. tekivät sen erittäin hyvin (elokuvalliset tuotantoarvot ovat korkeat) sekä
  4. loivat siitä helposti lähestyttävän ja jaettavan.

Hyvin tehty ajankohtainen elokuvallisuus kiinnostaa. Olkaa hyvä, ottakaa opiksi!

Case Apple Watch

Apple Watch video on erinomainen esimerkki siitä, miten  taitavalla tavalla yhdistetään teknologia ja tunteet yhteen vaikuttavalla tavalla. Apple Watch -videon katsottuaan huomaa, että alkoi haluta ostaa Applen älykelloa, vaikka ennen videon katsomisen suhtautui älykelloon hyvin epäilevästi. Olemme näyttäneet tätä videoita useammallekin itsemme lisäksi ja video toimii – tunteen ja teknologian liitto vaikuttaa. Taitavasti tehty tuotevideo. Olkaa hyvä, ottakaa opiksi, mutta älkää syyttäkö meitä, jos ostatte Apple Watchin.

Case Intel & Vice: Box by The Creators Project

Intelin ja Vicen yhteishanke The Creators Project yhdistää teknologiaa ja taidetta uusilla luovilla tavoilla. Sieltä bongasimme videon, joka on tehty yhdistämällä teollisuusrobottien liikuttelemat canvas-taulut ja digitaalinen teknologia. Video näyttää hyvin, mikä kaikki on jo nyt mahdollista visuaalisessa tarinankerronnassa ilman kalliita trikkejä ja erikoistehosteita. Tervetuloa tulevaisuuteen tämän kolmannen esimerkkimme kanssa.