Matti Lintulahti

Elämä on hieno ja arvokas asia. Ja heinäkuun loma-aika on hyvä hetki sen muistamiseen. Ottakaa rennosti, huolehtikaa toisistanne, nauttikaa Suomen suvesta, seikkailullisista reissuista tai ihan vain laiskoista päivistä, ja ennen kaikkea viettäkää mukavaa aikaa läheisten ihmisten kanssa.
Heinäkuun lomakauden kunniaksi annamme kaksi kesävinkkiä:

Seuraa Pekan pitkää kävelyä ja tue syövän vastaista taistelua

PekkaTetriToinen heinäkuun alun seurattava asia etenee länsirannikolla jossa vakavasta syövästä parantunut Pekka Tetri kävelee 700 kilometriä Turusta Ouluun niin sateella kuin auringon paisteessa tavatakseen leikanneen lääkärin ja kerätäkseen 30 000 euroa Syöpäsäätiölle syövän vastaiseen taisteluun.
Kävelyä voit seurata parhaiten facebookissa ja twitterissä https://twitter.com/pekkakavelee sekä blogissa.
Pekan kävelyn Syöpäsäätiön keräyssivulla voit tukea hanketta: http://oma.syopasaatio.fi/oma-kerays/5-2251 – Pekka haastoi meidät, me vastasimme haasteeseen ja haastamme vuorostamme jokaisen tämän kirjoituksen lukeneen mukaan tukemaan Pekan tempausta ja keräystä.

Isot Amurin kissapedot Korkeasaaressa

amurinleobardiMukavana kesäpäivänä kannattaa pistäytyä Korkeasaaressa, jossa on alkukesästä syntyi harvinainen amurinleopardin pentu. Samalla kannattaa käydä moikkaamassa toista uhanlaista Amurin kissapetoa, amurintiikeriä, joita Korkeasaaressa on nyt pariskunta. Myös heille toivotaan pentuja, jotka halutaan palauttaa luontoon pientä amurintiikereiden kantaa vahvistamaan.
Korkeasaaren Amur-hanke on esimerkki tavasta miten eläintarhojen luonnonsuojelutoiminta elvyttää uhanalaisia eläinlajeja. Korkeasaaren Amur-suojeluhanketta voit sinäkin tukea.

Rentoa kesää kaikille!

Amurinleopardin kuva: Carina Wilenius (2015) Helsinki Zoo archives.