Jarmo Hovinen

Viime vuonna olimme näihin aikoihin juuri saaneet yritystoimintamme käyntiin. Lähdimme liikenteeseen puhtaalta pöydältä; emme siis esimerkiksi “ryöstäneet” asiakkaita aikaisemmista työpaikoistamme. Käytännössä meillä ei ollut mitään muuta kuin usko omaan osaamiseemme ja suhteellisen selkeä näkemys siitä, mitä tulemme yhdessä tekemään ja mitä suomalaiset yritykset tarvitsevat.
Alku ei koskaan ole helppo. Sparrasimme ajateltua tekemistämme monen kanssa ja saimme paljon erilaisia hyviä vinkkejä erilaisilta ihmisiltä. Kävimme hakemassa pankkilainaa, pokkuroimme ja kumartelimme usean pankin kanssa. Yksi suostui ideaamme uskomaan, muut kieltäytyivät. Olisi voinut mennä jauhot suuhun ja usko loppua kesken. Onneksi ei mennyt.
Tänään meillä on 14 asiakasta, joiden kanssa meillä on kunnia työskennellä. Parasta on asiakkaiden suulla lausuttu: “Kiitos, kun olette olemassa!” Se vetää nöyräksi, mutta hyvällä ja kivalla tavalla.
Meille on tärkeää, että jaamme hyvää myös muille. Emme tee kaikkea itse, vaan pyrimme työllistämään mahdollisimman monta muuta osaajaa: kirjoittajia, kuvaajia, animaattoreita, visualisteja, tutkijoita, analyytikoita, koodaajia. Vuodessa työllistimme välillisesti yli 20 henkilöä eri toteutuksissa ja projekteissa.
Hyvän tekemiseen kuuluu myös itsemme peliin laittaminen. Syksyllä toteutimme Movember-kävelyn, johon osallistui eri tavoin 30 ihmistä. Vuoden aikana olimme mukana tukemassa Amurin-tiikereiden suojelua WWF:n ja Korkeasaaren kautta. Joululahjoihin ja kortteihin liittyvät muistamiset olemme alusta lähtien antaneet Lions Club Helsinki Sadan kautta vähävaraisille yksinhuoltajaperheille. Siitä tulee meidän pitkäaikainen perinteemme.
Iso kiitos ja kumarrus kaikille teille, jotka olette jollain tavalla olleet meidän ensimmäisen täyden vuoden matkassa mukana. Mahtavia tyyppejä olette kaikki. Seuraavaksi kuvan mukaisesti kuusi katolle ja koneet käyntiin. Vuonna 2015 odottaa jo nurkan takana.