Linda Mustakari

Facebook Business Managerin avulla hallinnoit yrityksesi Facebook-sivuja ja mainostilejä helposti ja turvallisesti yhdestä paikasta. Lue tämän ilmaisen työkalun hyödyistä organisaatiollesi ja ota talteen neuvot miten saat sen käyttöösi.

Mikä Facebook Business Manager on?

Facebook Business Manager on yrityskäyttöön suunniteltu työkalu, jossa voit hallita kaikkia yritykseesi liittyviä Facebook-sivuja ja -mainostilejä kätevästi yhdestä paikasta. Ilmainen ohjelma on suunniteltu kaikenkokoisten yritysten käyttöön.
Työkalun avulla luot yrityksellesi esimerkiksi tarkkaan kohdennettuja maksettuja mainoksia. Tätä ominaisuutta ei henkilökohtaisen profiilin puolella ole, vaan sitä kauttaa yrityksen Facebook-sivuilla voidaan tehdä ainoastaan julkaisujen buustausta.
Yritykset ovat tulleet jäädäkseen Facebookiin. Kuitenkin ennen kun ryntäät pää kolmantena jalkana perustamaan Business Manager -tiliä, lue tästä kirjoituksesta lisää siitä, mitä Facebookin uudistus on tarkoittanut brändeille ja mitä yrityksen tulisi ottaa huomioon käyttäessään sosiaalisen median kanavia viestimiseen.

Miksi ottaisin Facebook Business Managerin käyttöön?

Business Manager on erillään henkilökohtaisista Facebook-tileistä. Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, kun yrityksen henkilökunnasta useampi tekee Facebook-markkinointia. Voit antaa henkilökunnalle eritasoisia käyttöoikeuksia sekä yrityksen Facebook-sivulle että mainostilille, eikä heidän tarvitse sekoittaa henkilökohtaista profiiliaan yrityksen sivun kanssa.
Käyttöoikeuksia voi antaa myös sisältöjä ja mainontaa tuottaville kumppaniyrityksille. Se helpottaa arjen tekemistä ja yhteistyön koordinointia.
Työkalun avulla voit myös varmistaa, että yrityksesi toimii turvallisesti Facebookissa. Business Managerin tietoturvakeskus on uusi tila, jossa voit suojata yrityksesi ja sitä hallinnoivat ihmiset. Voit muun muassa ottaa käyttöön kaksivaiheisen tunnistuksen, tehdä turvallisuustarkastuksen ja päivittää sen perusteella tilisi käyttöoikeudet kuntoon.

Miten Facebook Business Manager otetaan käyttöön?

Tarvitset henkilökohtaisen Facebook-profiilin luodaksesi Business Manager -käyttäjätilin. Käytät Business Managerin määrittämiseen henkilökohtaisen Facebook-käyttäjätilisi käyttäjänimeä ja salasanaa.

Neljä askelta ja olet luonut yrityksellesi Business Manager -tilin:

  1. Siirry osoitteeseen https://business.facebook.com
  2. Klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta Luo tili.
  3. Täytä lomakkeeseen yrityksesi nimi, oma nimesi sekä työsähköpostiosoitteesi.
  4. Anna tietosi muihin vaadittuihin kenttiin.
Onneksi olkoon! Olet nyt luonut yrityksellesi Facebook Business Managerin ja ottanut ensimmäisen askeleen kohti organisoidumpaa ja tehokkaampaa Facebook-markkinointia. Lisää seuraavaksi Business Manageriin yrityksesi Facebook-sivu ja mainostili.

Facebook-sivun ja mainostilin lisääminen Business Manageriin

Lisää kaikki olemassa olevat Facebook-yrityssivusi Business Manageriin klikkaamalla “Lisää sivu” Business Managerin etusivulla. Mikäli yritykselläsi ei vielä ole Facebook-sivua voit myös luoda sellaisen tässä kohtaa.
Mainostilin lisääminen ja perustaminen onnistuu noudattamalla samaa ohjetta.
Kun olet lisännyt yrityksen Facebook-sivun ja mainostilin työkaluun, voit määrittää niihin käyttäjäksi ihmisiä organisaatiostasi tai kumppaniyrityksistä. Voit valita samalla myös heille käyttäjäoikeuksien tason sekä sivuille että mainostileille.
Tämä blogikirjoitus on ensimmäinen osa Facebook-markkinointi haltuun -sarjaa. Sarjan seuraavassa kirjoituksessa sukellamme Facebook-mainosten tekemisen maailmaan. Jos kaipaat apua Facebook Business Manager -tilin, Facebook-sivun ja Facebook-mainostilin luomisessa, ota yhteyttä. Me Kubolla autamme niin pienissä kuin suurissa asioissa!