Vieraskynä - Aurora Airaskorpi

Movemberin takana on muutakin kuin pari viiksiä. Vuonna 2003 Australiassa perustetun kampanjoinnin tarkoituksena on lisätä tietoisuutta eturauhassyövästä ja miesten terveydestä. Me Kubossa olemme sitä mieltä, että nyt on jo korkea aika naistenkin osallistua Movemberiin. Ainakin näistä viidestä syystä.
1. Movember koskettaa myös naisia. Vuosittain diagnosoidaan yli 10 miljoonaa eturauhassyöpää ja sen lisäksi paljon tapauksia jää diagnosoimatta maissa, joissa terveydenhuolto näillä alueilla on puutteellista. Paitsi henkinen taakka, eturauhassyöpä on myös fyysinen taakka etenkin kulttuureissa, joissa mies on perheen pääasiallinen elättäjä. Amerikkalainen Women Against Prostate Cancer on lanseerannut julkaisun, jossa eturauhassyövän koskettamat naiset kertovat oman tarinansa kannustaen naisia osallistumaan kampanjointiin.
2. Movember on hyvä icebreaker. Vaikka moni nainen ei voikaan kasvattaa viiksiä, ei tarkoita etteikö nainen voisi päteä viiksitietoudella. Katso viiksien ABC ja yllätä Dali-viiksi-keskustelunavauksella.
3. Miehille omistettu kuukausi rohkaisee tasa-arvoa. Tasa-arvo tarkoittaa molempien sukupuolien asioiden ajamista. Siinä missä naisilla on Roosa nauha, miehillä on Movember. Kun kannat kortesi kekoon miesten terveyden puolesta, rohkaiset miehiä toimimaan samoin naisia kohtaan.
4. Mitä maailma olisi ilman näitä viiksekkäitä?
movember3
5. Tai näitä?
movember2
Jos ja kun tämä sai sinut vakuuttumaan siitä, että haluat kantaa kortesi kekoon Movemberin kunniaksi, lähde Kubon matkassa Movember-kävelylle lauantaina 7.11. ja kävele haluamasi määrä kilometrejä hyvän asian puolesta. 
P.S. Varoitus: Älä googlaa “hot men with moustache”, jos et halua altistua myös jokseenkin sensuroimattomalle kuvamateriaalille